Vallter-Coll de la Marrana-Volta Estanys-Vall de Carançà

Recomanació per l’ús d’aquest track ( traça ) , tota persona que faci us d’ell  és sota la seva responsabilitat .

En aquest BLOG s'intentarà donar els millors consells per poder-lo dur a terme.

 

 *DATA DEL TRACK:02-08-2023

 

*Com anar-hi:    GOOGLE MAPS :    

https://goo.gl/maps/6xaxfc17qvkKeLE9A

 


*Sortida\Arribada :

 Vallter



 

Vallter 2000 - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure (wikipedia.org)

 

El coll de la Marrana és un coll situat a 2.530 m, entre el pic del Bastiments i el Gra de Fajol, i que separa les valls del Ter i del Freser en el moment del naixement d'ambdós rius. Alhora és un punt de pas clau per la travessa entre el circ d'Ulldeter i la vall alta del Freser cap a Núria i Coma de Vaca. Des del refugi d'Ulldeter es pot pujar fins al coll caminant en 45 minuts.



 

GR-11



 

GR 11 - Senda Pirinenca (senderosgr.es)

 

La barraca de Tirapits

Publicat el 12 Desembre 2012

Al nord del Ripollès, a l’alta conca del riu Freser, ben a prop de la carena divisòria amb les comarques nord-catalanes i a mig camí del popular itinerari d’alta muntanya que porta del refugi d’Ulldeter al santuari de Núria, hi ha la popular barraca de Tirapits.

Situada una mica a l’oest del Coll de Tirapits i més per sota a 2.700 m d’altitud, té una bona panoràmica vers l’alta conca del Freser i els cims del voltant com ara el famós Pic de l’Infern. En aquesta ocasió la fragilitat de la cabana, en certa manera oblidada, no impedeix que nombrosos muntanyencs hi passin freqüentment per aquí principalment a l’estiu. En aquestes altituds i en un lloc tan exposat, la barraca suporta el pas del temps com pot. Feta de pedra i de planta rodona sense finestra, el seu estat en general és precari però sòlid. Pot oferir un petit aixopluc d’emergència sense cap comoditat per a 3 persones. Tan sols l’aïlla de l’exterior una porta metàl·lica i s’ha d’entrar a dintre ajupint-se ja que l’entrada és molt baixa. Amb tot, ens consta que ha salvat moltes vides perquè aquí a l’hivern les temperatures són extremes i el torb hi freqüentada. Però si algú és deixa la porta oberta, podeu trobar fins i tot glaç o neu a dintre de la barraca. En general no hi ha deixalles i l’indret és força net.

A darrera seu, els bombers de la Generalitat de Catalunya han posat una emissora d’emergència per avisar d’algun incident a la muntanya. Els bons muntanyencs, per regla general, volen fer la travessa des d’Ulldeter fins a Núria en una sola jornada deixant la barraca per a casos especials en cas de mal temps o altres imprevistos.



 

 

El Coll de Carançà, o de la Vaca, és un coll de la carena axial de la serralada dels Pirineus, a 2.739,1 metres d'altitud, en el límit dels termes comunal de Fontpedrosa, a la comarca del Conflent, de la Catalunya del Nord i municipal de Queralbs, a la del Ripollès.

És a l'extrem meridional del terme de Fontpedrosa i al nord del de Queralbs. Es troba a llevant del Coll de Noucreus, o de les Nou Creus, i a ponent dels Pics de la Vaca. És a l'extrem sud del circ on s'origina el Torrent de Carançà.



 

Estany Gran de Carançà



 

Estany Gros de Carançà - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure (wikipedia.org)

 

 

L'Estanyol de Coma Mitjana és un estany d'origen glacial del terme comunal de Fontpedrosa, a la comarca del Conflent, de la Catalunya del Nord.

Éstà situat al sud-est del terme, a prop del límit amb els termes de Mentet, de la comarca del Conflent, i, més a prop, del de Setcases, de la del Ripollès. És als peus, a llevant, del Pic de Dalt de Coma Mitjana, al nord-oest del Pic del Gegant i al sud-oest del Pic dels Bacivers de Prats.


 


 

L'Estany dels Bacivers, o de Morens, és un estany d'origen glacial del terme comunal de Fontpedrosa, a la comarca del Conflent, de la Catalunya del Nord.

Éstà situat al sud-est del terme, a prop del límit amb els termes de Mentet, de la comarca del Conflent, i de Setcases, de la del Ripollès. És als peus, a migdia, del Pic dels Bacivers de Prats, al sud de la Coma dels Bacivers, al nord-est del Pic del Gegant i al nord-oest del Coll del Gegant. Desguassa a través de la Ribera de Morens cap al Torrent de Carançà.



 

El Coll del Gegant, o de la Geganta, és un coll de la carena axial de la serralada dels Pirineus, a 2.606,5 metres d'altitud, en el límit dels termes comunal de Fontpedrosa, a la comarca del Conflent, de la Catalunya del Nord i municipal de Setcases, a la del Ripollès.

És a l'extrem sud-oriental del terme de Fontpedrosa i al nord-occidental del de Setcases. Es troba al nord-est del Pic del Gegant, o de Bastiments, al sud del Piló de l'Esquena d'Ase i al sud-oest del Pic de l'Esquena d'Ase.



 


*Comarca:   Ripollès-Conflent

*Tipus de camí : Corriols d’Alta Muntanya

*Valoració Global : caminada que la podem considerà de moderada per gent acostumada a la muntanya

*Descripció de l’Itinerari :

La sortida d’avui és poder seguir tots els  Estanys de Vallter i la Vall de Carançà 

 

* Ressenya   :  

Sortida i arribada a l’Estació de Vallter  , Pla Xic  , Coll de la Marrana 2529m  , Emprius de Setcases  ,  Aigols Podrits  , GR-11  , Barraca de Tirapits  , Coll de Tirapits 2783m  , Coll de la Vaca  , Coll de Carançà 2723m  , Estany Blau  , Estany Negre  , Circ de Carançà  , Barraca de Carançà  , Estany de les Truites  , Estany Blau , Coma de l'Infern  , Estanys d l'Infern  , Coll de l'Infern 2686m  , Estany de Coma Mitjana  , Coll de Bacivers 2774m  , Circ de Bacivers  , Estany de Bacivers 2609m  , Coll de la Geganta 2604m  , Font de la Perdiu  , Conques d'en Serradell  , fins el punt de la nostre sortida .

 

 

*Descripció : els Wayponits ens indiquen els punt més significatius de la ruta .

  

*Dades Tècniques :

* Tipus de Ruta : Circular

*Orientació GPS : ( Bona )

*Dificultat Física : ( Moderada )

*Dificultat Tècnica: ( Moderada fins l’Estany de les Truites d’aquí fins l’Estany de Bacivers o podríem posar de difícil , no hi ha camí definit trossos herbats i amb molta pedra hi alguna fita per guiar-nos fer servir l’orientació i gps )

*Passos Perillosos: (Cap )

* Dades del TRACK :





 

 

 *Fotos Caminada   : https://photos.app.goo.gl/ZvWhNTwr2gV3D3PM8



 

 *Editorial Alpina , mapa Puigmal   :   PUIGMAL - Editorial Alpina



 

 

*Editorial Alpina , mapa Cambra d’Ase -Carançà :  CAMBRA D'ASE - CARANÇÀ - Editorial Alpina  



 

*Tracks al Wikiloc  :   Wikiloc | Ruta Vallter-Coll de la Marrana-Volta Estanys-Vall de Carançà

 


 *Tracks a STRAVA  : Vallter-Coll de la Marrana-Volta Estanys-Vall de Carançà | Carrera | Strava

 


 

 

 *Tracks al Relive :   Relive 'Estanys de Carançà'



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Castell de l'Areny-les Pilones-Sant Romà de la Clusa-Roca del Catllaràs

Fonts del Cardener-la Coma-29ª Caminada a la Vall de Lord

26ena-Caminada Popular d'Aiguafreda-2024