Club Tennis Vic-Turó de la Creu de Gurb-Morro de Vic-Serrat del Bosc

 Recomanació per l’ús d’aquest track ( traça ) , tota persona que faci us d’ell  és sota la seva responsabilitat .

En aquest BLOG s'intentarà donar els millors consells per poder-lo dur a terme.

 


 *DATA DEL TRACK:27-03-2024

 

*Com anar-hi:    GOOGLE MAPS :  

https://maps.app.goo.gl/FwJKNh71AVU8XhDX6  

 


 

*Sortida\Arribada :  

Club Tennis Vic



 

https://clubtennisvic.cat/


Sant Joan Xic :

Segons fonts orals, la masia es podria haver conegut antigament com la Teuleria del Nadal.

https://patrimonicultural.diba.cat/element/sant-joan-xic

 

 

 

 

Vilafreser :

Vilafreser es troba documentada l'any 993, quan a Villa Fredario, els almoiners del testament del difunt Miró van donar a la catedral de Vic una propietat formada de cases, horts, terres de conreu, vinyes i bosc que s'estenia des del castell de Gurb fins al riu Mèder i Vic. També es troba documentada en un capbreu del senyor del castell de Gurb de l'any 1232 on apareix el nom de Pere de Vilafreser entre els hereus dels masos propis del senyor i dels que rebia dret d'homicidi. També apareix en els fogatges de 1497 i 1553.

https://patrimonicultural.diba.cat/element/vilafreser

 

Turó de la Creu de Gurb :



"S'explica que el fill d'Espinzella de Viladrau estava molt enamorat de la filla del senyor del castell de Gurb. Però resulta que des de feia molt de temps les famílies d'Espinzella i de Gurb estaven fortament barallades. Eren dues cases fortes molt importants en aquella època i a causa del seu poder aconseguiren tenir la gent del país repartida entre els partidaris d'una casa i els de l'altra. L'enfrontament entre elles havia arribat al punt de mantenir dures lluites i de sofrir moltes baixes cada un dels bàndols.
Però l'amor no sap d'aquestes foteses i els dos joves es van ben enamorar. I és clar, davant de la forta enemistat familiar no gosaven fer-ho públic per por de les conseqüències que això podia comportar. Així doncs, per poder veure la seva enamorada, el noi, d'amagat, pujava cada nit fins a dalt el castell. Escalava fins ben bé a sota de la finestra de la noia per poder festejar sense ser vist.
Però va arribar el dia que un servent del senyor del castell els va descobrir. L'eficaç servent de seguida ho va anar a espiar al seu amo, que es va empipar molt al saber la nova. Mai havia pensat que això pogués passar, i no podia entendre que la seva filla s'hagués enamorat d'un membre dels grans enemics de la família. Això no ho podia permetre i havia d'actuar ràpidament i de manera contundent. L'endemà mateix, el senyor de Gurb parà una trampa al noi i l'agafà quan estava pujant cap al peu de la finestra. Un cop va tenir pres al noi actuà ofuscat per la ràbia i obrà pensant que defensava l'honor familiar. Sense esperar la sortida del sol penjà el noi de la torre més alta del castell. L'endemà mateix al veure el seu enamorat mort i penjat de la part més alta del castell, la noia morí de sentiment.
La mort dels dos enamorats portà encara més enemistat entre les dues cases, a més d'una profunda tristesa als dos pares que no es referen mai més d'aquesta sentida pèrdua.
Des d'aquella feta, cada dissabte surt una ombra blanca amb un fanal a la mà: és l'ànima de la noia que surt a buscar el seu aimador. L'enamorada surt a les dotze de la nit, dia i hora en què fou penjat l'enamorat, i no ha fallat mai a la cita. També se l'ha poguda veure en dies de gran tempesta quan l'ànima de la pobra noia surt preocupada pel seu enamorat."

Observacions: 

Versió extreta del llibre "Gurb. Un poble arrelat a la terra.".

 

PR C-41 :



El PR C-41 de Gurb és un dels molts senders de petit recorregut (PR) que recorren la plana de Vic. És circular, cosa que el fa assequible amb vehicle propi. La seva dificultat és mitjana i és ideal per fer una matinal per la comarca d’Osona. (19,296 Km)

És un recorregut complet i variat, que combina el paisatge de conreus i masies de la plana baixa amb el de les serralades de ponent de la comarca on les carenes i obagues hi trobem vegetació abundant i variada.

Trobareu l’explicació de la ruta i el mapa a la Xarxa de senders de Catalunya.

 

La Noguera :



La Noguera es troba documentada des de l'any 1365 formant part de la parròquia de Sant Julià Sassorba i també en el fogatge de 1497.

 


 

* Comarca : Osona

*Tipus de camí :Ctra. Pista i Corriols

*Valoració Global : caminada que la podem considerà de Fàcil per gent acostumada a la muntanya

*Descripció de l’Itinerari

*Fàcil de Seguir: *****  

* Entorn : *****

*Valoració Personal : *****  

* Ressenya   :   

Sortida i arribada al Club de Tennis Vic , Sant Joan Xic  , Caseta del Romeu  , Vilafreser , Turó de la Creu de Gurb 842mts  , PR C-41 , la Noguera , Morro de Vic la millor opció és desfer el camí fins a la Noguera ja que si seguim el track passa per la vora del camp per la raó de que no hi ha camí , Serrat del Bosc  , Can Gitanet  , fins el punt de la nostre sortida .

 

 

*Descripció : els Wayponits ens indiquen els punt més significatius de la ruta .

  

*Dades Tècniques :

* Tipus de Ruta : Circular

*Orientació GPS : ( Bona )

*Dificultat Física : ( Fàcil  )

*Dificultat Tècnica: ( Fàcil )

*Passos Perillosos: (Cap )

* Dades del TRACK :  





 

* Fotos a GOOGLE    :    https://photos.app.goo.gl/RX4rKqGUpgQJW2Wr9

 

*Editorial Alpina     Mapa  :    https://www.editorialalpina.com/mapa-alpina/plana-de-vic/

 

 *Tracks al Wikiloc    :   https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/club-tennis-vic-turo-de-la-creu-de-gurb-morro-de-vic-serrat-del-bosc-165232161 

 

 *Tracks a STRAVA    :   https://www.strava.com/activities/11048787589

 

 *Tracks al Relive    :   https://www.relive.cc/view/vZqN1d8ZZG6  

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Castell de l'Areny-les Pilones-Sant Romà de la Clusa-Roca del Catllaràs

Fonts del Cardener-la Coma-29ª Caminada a la Vall de Lord

26ena-Caminada Popular d'Aiguafreda-2024