Vallter-Refugi de l'Alemany-Mentet-Cap dels Rocs-Réserve Naturelle de Mentet-Roc de la Portella

Recomanació per l’ús d’aquest track ( traça ) , tota persona que faci us d’ell  és sota la seva responsabilitat .

En aquest BLOG s'intentarà donar els millors consells per poder-lo dur a terme.

 

 

 

 *DATA DEL TRACK:27-09-2023

 

*Com anar-hi:    GOOGLE MAPS :  

https://maps.app.goo.gl/mD9tGDExukc3qtKL7

Coordenades 42º 25.596N     02º 15.911E

   

 

 

 

 

*Sortida\Arribada :

Estació de Esqui de Vallter 2000

 

* Comarca : Ripollès

*Tipus de camí : Senders d’Alta Muntanya

*Valoració Global : caminada que la podem considerà de moderada per gent acostumada a la muntanya

*Descripció de l’Itinerari

* Ressenya   :  

Sortida i arribada a l’Estació de Esqui de Vallter seguint el GRT-76  , Clot de la Portella  , Portella de Mentet 2411m  , Prat de la Portella  , Jaça del Xai  , Barraca dels Alemanys  , Cabanya dels Pastors  , Refugi de l'Alemany 1968m  , Jaça Grossa  , Jaça de l'Alemany  , Ribera de l'Alemany   ,Sant Vicenç de  Mentet   ( Conflent)  1559m  , a partir d’aquí ens que una forta pujada fins el Roc de la Portella passant per , Palanca Ribera del Ressec  , Clot d’Espanta Llops  ,  Cap del bac  , Cabana del Cap dels Rocs  , els Portells Tancats 2252m  , Collets Verds  , Pla de Mentet  , Roc de la Portella 2441m  , Portella de Mentet 2411m , fins el punt de la nostre sortida .

 

Estació de Esqui de Vallter 2000



 

Vallter 2000 - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure (wikipedia.org)

 

Portella de Mentet



 

Portella de Mentet - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure (wikipedia.org)

 

Refugi de l’Alemany



 

En el terme de Mentet hi ha poques construccions isolades, lluny del terme. S'hi poden trobar alguns refugis de muntanya, com l'Alberg de Muntanya, o d'Etapa, la Barraca dels Alemanys i el Refugi de l'Alemany. El que sí que hi ha és una bona quantitat de cabanes d'origen principalment ramader, com la Cabana de la Jaça dels Xais, la del Callau, la dels Caps dels Rocs i la de Pomerola, a part de dues utilitzades antigament pels pastors de Mentet, però que són en terme de Nyer: la Cabana de Jaume Batlle i la de l'Orri. També hi ha cortals, com el Cortal de la Jaça del Mig, el de l'Alemany, el del Cim dels Prats, el dels Corralons i el dels Miquelets, a més d'altres que són en ruïnes, com els d'un Cortal sense nom, el del Cortal de la Farga Vella, el de la Molsa, el dels Pradets, el del Tramesor, el de Prat Barrat, el Cortal Nou i els Cortals de Queret, i un orri: l'Orri de la Jaça Grossa. També cal esmentar les ruïnes del Molí i de la Molina, i l'únic pont del terme: el Pont de Queret.

 

Mentet



 

Mentet - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure (wikipedia.org)

 

Història

Edat mitjana

Mentet és esmentat l'any 1011, en una confirmació a Sant Miquel de Cuixà d'un alou in villa Mentedo. En el testament del comte de Cerdanya Guillem Jordi, del 1097, s'atribuïa Mentet al priorat de nova creació de Santa Maria de Cornellà de Conflent, cosa que es reflecteix en la consagració de l'església parroquial de Sant Vicenç, el 1102, pel bisbe d'Elna Ermengol. Tanmateix, les pastures, o pasquers, depenien de Bernat de Cortsaví i de Ponç de Guàrdia, els quals els donaren a l'abadia de Fontfreda, donació confirmada el 1182 per Alfons I. Entre 1311 i 1324 consta com a senyor de Mentet Bernat Guillem de Torèn, mentre que durant el regnat de Pere III, la senyoria de Mentet passa a mans dels Perellós.

El 1378 Berenguer d'Oms comprava les senyories de Mentet i Torèn a Sibil·la, muller de Ramon de Perellós, adquisició que completava tres anys més tard l'Infant d'Aragó, el futur Joan I, li venia el mer i mixt imperi dels dos llocs esmentats. Al llarg de la resta de l'Edat Mitjana els Oms continuaren com a senyors de Mentet i Torèn.  ( Viquipèdia )

 

 

*Descripció : els Wayponits ens indiquen els punt més significatius de la ruta .

  

*Dades Tècniques :

* Tipus de Ruta : Circular

*Orientació GPS : ( Bona )

*Dificultat Física : ( Moderada ,  tenir amb compte de que aquest track far una forma de  M “ i amb un desnivell força important )

*Dificultat Tècnica: ( Moderada , els camins fins a Mentet molt nets i ben mercats el de pujada s’intueixen molt bé , seguir sempre el track   )

*Passos Perillosos: (Cap )

* Dades del TRACK :





 

* Fotos al GOOGLE    :  https://photos.app.goo.gl/z35raczs23SgPWEx7

 

*Editorial Alpina     :  Mapa  Canigó  :  https://www.editorialalpina.com/es/mapa-alpina/canigo/

 

 

*Tracks al Wikiloc    :   Wikiloc | Ruta Vallter-Refugi de l'Alemany-Mentet-Cap dels Rocs-Réserve Naturelle de Mentet-Roc de la Portella

 

 *Tracks a STRAVA    :  Vallter-Refugi de l'Alemany-Mentet-Cap dels Rocs-Réserve Naturelle de Mentet-Roc de la... | Entrenament | Strava

 

 

 *Tracks al Relive    :   Relive 'Vallter-Mentet'

 

 

*També podeu veure altres tracks de la zona >>>>>> :

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/vallter-portella-de-mantet-refugi-de-lalemany-els-portells-tancats-142167373

 

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/vallter-mentet-py-casteil-3149338

 

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/vallter-portella-de-mentet-refugi-dels-alemanys-coll-del-pal-pic-de-la-dona-39228067

 

 https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/olla-de-vallter-gra-de-fajol2-pic-de-la-dona-portella-de-mentet-139032570

 

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/vallter-pic-de-la-dona-pic-de-serra-gallinera-refugi-de-lalemany-portella-de-mentet-54348068

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Castell de l'Areny-les Pilones-Sant Romà de la Clusa-Roca del Catllaràs

Fonts del Cardener-la Coma-29ª Caminada a la Vall de Lord

26ena-Caminada Popular d'Aiguafreda-2024